Svícení – věda a magie ve fotografii

Svícení – věda a magie ve fotografii
Autor Steven Biver , Paul Fuqua
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 328
Rok vydání: 2016
Běžná cena: 439 Kč
Sleva: 28%
Naše cena: 318 Kč
Odesíláme do 3 dnů
Přidat do košíku
NÁŠ TIP: Zaplatím, až knihu doma otevřu (platbu naleznete v košíku)
Když nyní objednáte,
doručíme 21.01.2025 (ÚT)
Rozměry: 235x192x17mm
Váha: 760g
Nakladatel: Zoner Press
EAN: 9788074133220
ISBN: 978-80-7413-322-0
Kód D0341755

Světlo je základem fotografie – staňte se pány světla: naučte se svítit.

Kvalita fotografií obvykle stojí a padá s tím, jak fotograf umí nebo neumí pracovat se světlem. Světlo je základem fotografie a práce s ním vypovídá o umění každého fotografa. Tato kniha se zaměřuje na jednu z velmi důležitých oblastí práce se světlem: na svícení. Na to, jak si fotograf může vytvořit vlastní světlo, nasvítit objekt, který fotografuje, tak, aby dosáhl optimálního výsledku. Skvělé světelné podmínky je možné nalézt, je možné trpělivě čekat, až – možná, někdy – nastanou. Pokud ale fotograf umí tyto podmínky sám vytvořit, bude odměněn skvělými fotografiemi.

Publikace Svícení – Věda a magie ve fotografii je upraveným, doplněným a rozšířeným vydáním knihy Fotografie & světlo, která česky vyšla již před téměř deseti lety, v roce 2007. Úvodní části se věnují světlu jako takovému, jeho vlastnostem, chování v různých podmínkách, ale především tomu, jak světlo vnímá člověk.

Podstatou knihy je ale využití světla ve fotografii. Na řadě příkladů a pomocí jasných schémat se seznámíte s tím, jak pracovat se světlem při nasvícení různých předmětů v různých podmínkách. Autoři zvolili několik základních modelů, pomocí kterých pochopíte vlastnosti a chování světla a naučíte se techniky, které můžete používat v podstatě při veškeré další fotografické praxi.

Srozumitelně, za pomoci ukázek a nákresů se v jednotlivých kapitolách naučíte správně nasvítit:

plošné předlohy i prostorové předměty

rozdílné povrchy a materiály

skleněné, lesklé i kovové objekty

různé druhy tekutin

portrét v ateliéru i přirozeném prostředí

i náročné věci typu „bílá na bílé“ či „černá na černé“ atd.

Informace v publikaci nejsou vztaženy jen na prostředí ateliéru. Autoři se zabývají fotografováním v interiéru a exteriéru, kombinováním přirozeného a umělého světla, tedy podmínkami náročnými i pro zkušené fotografy. Tato „učebnice“ se nezabývá jednoúčelovými kouzly se světly ve fotografii. Naučí vás to hlavní – kontrolovat světlo. Předvede vám fotografické svícení takovým způsobem, abyste v různých podmínkách dokázali pořídit co nejlepší fotografie a usnadnili si následné úpravy na počítači.

Využijte návodů a rad, které vám autoři této publikace předkládají, a naučte se svítit. Nemusíte kopírovat jimi uvedené příklady, naopak – je důležité pochopit principy a dále pracovat se světlem dle vlastních představ. Sviťte tak, aby vaše fotografie byly kvalitní hned při pořízení. Bude to na nich poznat, budou vypadat lépe.

Způsob dopravy Cena Kdy zboží obdržím?
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč* 21.01.2025 (ÚT)
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč* 21.01.2025 (ÚT)
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč* 21.01.2025 (ÚT)
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč* 21.01.2025 (ÚT)
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč* 23.01.2025 (ČT)
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace