Paměť a dějiny č. 1/2024

Paměť a dějiny č. 1/2024
Jazyk: Česky
Vazba: brožovaná
Počet stran: 140
Rok vydání: 2024
Běžná cena: 75 Kč
Sleva: 10%
Naše cena: 68 Kč
Nyní nedostupné
Nakladatel: Ústav pro studium totalitních režimů
Kód DN00510553

Články a studie tohoto vydání revue Paměť a dějiny vás zavedou do období tzv. Protektorátu Čechy a Morava, které bývá právem označováno jako nejtemnější kapitola novodobých českých dějin. Cílem čísla však není ani tak popis hrůz a utrpení, jimiž museli mnozí lidé v té době projít, jako spíš přiblížení mnohotvárnosti a složitosti života v tomto zvláštním státním útvaru.

Dozvíte se tak například, jakou roli hrálo písmeno V v informační válce mezi okupanty a odbojem, poznáte obsah i tvůrce odpudivého časopisu Arijský boj, podíváte se za kulisy filmového festivalu Zliennale a prostřednictvím dobového komiksu nakresleného za mřížemi nacistické káznice nahlédnete například do neblaze proslulé Pečkárny.

Život v protektorátu dále vykreslují příběhy "slušného gestapáka” Eduarda Pagnacca, odbojářky Marie Cibulkové, ziskuchtivé podnikatelky Žofie Veselíkové či nymburského řezníka Františka Vašíčka, jehož osud zaujal dokonce i Bohumila Hrabala. V tomto čísle Paměti a dějin je tato literární postava vůbec poprvé ztotožněna se svou "skutečnou” předlohou.

Způsob dopravy Cena
Osobní odběr zásilkovna Osobní odběr zásilkovna
Více než 200 poboček po ČR
69 Kč*
Balík do ruky Balík do ruky 79 Kč*
Balík na poštu Balík na poštu 79 Kč*
PPL v České Republice PPL v České Republice 95 Kč*
PPL na Slovensku PPL na Slovensku 199 Kč*
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.

Uvedené ceny jsou včetně DPH
Způsob platby Cena
Twisto Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce zásilkovna Hotově na pobočce zásilkovna 39 Kč
Bankovním převodem předem Bankovním převodem předem ZDARMA
Dobírka Dobírka 39 Kč
Více než 1400 míst k odběru Více než 1400 míst k odběru

Vyzvedněte si svou objednávku na jedné z více než 200 poboček zásilkovny. Pomocí formuláře nebo mapy vyberete jedno z výdejních míst a zboží si vyzvednete třeba cestou z práce. Zaplatit můžete předem, případne přímo na pobočce.

Nejlepší ceny dopravy
Česká pošta PPL Zásilkovna
79 Kč 95 Kč 69 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace