Rozměry: |
235x167x17mm |
Váha: |
512g |
Nakladatel: |
Grada |
EAN: |
9788027128815 |
ISBN: |
978-80-271-2881-5 |
Kód |
DN00055055 |
„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné!
Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.
Způsob dopravy |
Cena |
Kdy zboží obdržím? |
|
Osobní odběr zásilkovna Více než 200 poboček po ČR |
69 Kč*
|
04.12.2024 (ST)
|
|
Balík do ruky |
79 Kč*
|
04.12.2024 (ST)
|
|
Balík na poštu |
79 Kč*
|
04.12.2024 (ST)
|
|
PPL v České Republice |
95 Kč*
|
04.12.2024 (ST)
|
|
PPL na Slovensku |
199 Kč*
|
06.12.2024 (PÁ)
|
* K objednávce bude připočteno balné ve výši 10 Kč, cena za dobírku není zahrnuta v ceně.
Uvedené ceny jsou včetně DPH |
Způsob platby |
Cena |
|
Twisto |
ZDARMA
|
|
Hotově na pobočce zásilkovna |
39 Kč
|
|
Bankovním převodem předem |
ZDARMA
|
|
Dobírka |
39 Kč
|